Kedves Látogató!

 

A Cd sorozatunk elkészítésénél arra törekedtünk, hogy sorozatunk több funkciót töltsön be. Az esztétikai élményszerzés, a népénekek továbbörökítése mellett szeretnénk segítséget nyújtani a lelkipásztoroknak, kántoroknak illetve az egyházi fenntartású intézményeknek is.

A kiadványok nagy segítséget adnak kezdő kántoroknak, jól tudják hasznosítani a szentmise előtti készületek során, a hívekkel való énekgyakorlásban. Kántor hiányában annak pótlására is felhasználható, ezzel is segítve a hívek liturgiában történő aktívabb részvételét, ezzel is megkönnyítve a szentmisét bemutató atya dolgát.

 

Digitális kántor:

 

A cd-k szentmise keretében történő alkalmazásához szükséges egy dvd- vagy cd- lejátszó, amit a templomi hangosít rendszerhez lehet egyszerűen csatlakoztatni. Természetesen a hanglemezek lejátszása lehetséges számítógép illetve hordozható cd-lejátszó segítségével is.

Az eszközök kezelhetőek távirányítóval (pl. az oltártól), de akár egy ministráns is megbízható ezzel a feladattal.

A készlet mindhárom év egyházi énekeit tartalmazza. Minden cd-n egy szentmise anyaga található liturgikus sorrendben. Ez azt jelenti, hogy a lejátszó készülék távirányítóján az 1-es gomb megnyomásával a ’kezdőének’ vagyis a ’bevonulási ének’ indul el, majd az ének végeztével van elegendő idő a készülék megállítására, mivel minden ének végén körülbelül 10 másodperc csend van hagyva, hogy véletlenül sem kezdődhessen el a következő rész. Ezt követően elkezdődik a szentmise, a következő gomb megnyomásával indítható a liturgia megfelelő éneke.

A cd sorozatokhoz mellékelve van egy kis füzet, amely magába foglalja a szentmisék énekeit cím és énekszám, valamint a versszakok szám szerint.

 

 

 

                                                                                      Gerhát Csaba

                                                                                       felelős vezető